Bartaku

Bartaku
Bartaku

Bartakun työskentelyn lähtökohtia ovat systeemiajattelu ja etsiminen. Hän työskentelee interventioiden, installaatioiden, residenssien, keskustelujen ja kokeilujen kautta, usein yhteistyössä toisten taiteilijoiden, tutkijoiden tai jonkin yhteisön kanssa. Bartaku löytää yleensä työskentelynsä suunnan ”matkan varrella”. Hänen teoksissaan on kerroksia, jotka viittaavat tieteeseen, filosofiaan, ihmisten ja kasvien tietoisuuden tutkimukseen sekä antroposentrismiin eli ihmiskeskeisyyteen. Hän on työskennellyt useissa eri maissa ja maanosissa monenlaisissa konteksteissa. Monet Bartakun työt voidaan nähdä kehittyvinä säikeinä, joille ominaista on yhteistyöprosessin pitkäkestoisuus.

Aroniathon 1

Bartaku: Aroniathon 1
Bartaku: Aroniathon 1

Tekaistussa maraton-asussa esiintyvä paikallinen malli tekeytyy maraton-juoksijaksi entisillä neuvosto-viljelmillä läntisessä Latviassa sijaitsevan kylän laitamilla. Kahden metrin välein on otettu kaksi valokuvaa: toinen Smema-filmikameralla ja toinen RICOH GRIII -kameralla.

Työskentely käynnistyi kun oli havaittu, että ruoho on valtaamassa viljelmät (Ossi Kakko 2010), ja yksi sadoista Aronia-pensaista oli saatu vapautetuksi ruohosta hiustenleikkuuseen tarkoitettuja saksia käyttäen.

Kuvattu syyskussa 2011 Aronia-viljelmällä Aizputessa, Latviassa
Alkuperäinen resoluutio Ricoh: 3648 × 2736
Malli: Dzucks
Kuvat: Bartaku

Aroniathon 1 -sarja on ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan esillä OBJEKTI-näyttelyssä.

Bartaku: Aroniathon 1
Bartaku: Aroniathon 1
Bartaku: Aroniathon 1
Bartaku: Aroniathon 1