Maria Mastola

Maria Mastola
Maria Mastola

Maria Mastola on helsinkiläinen kuvanveistäjä ja kädentaitoaktivisti. Koulutukseltaan hän on metalliseppä, julkisiin tiloihin erikoistunut taiteen ja käsityön kandidaatti sekä visuaaliseen kulttuuriin ja aikalaistaiteeseen erikoistunut taiteen maisteri. Työskennellen aistielämyksien, tunteiden ja kehollisten kokemusten kautta julkisen tilan kontekstissa. Kyseenalaistaen ympäristön muokkaamia asenteita, pelkoja ja kirjoittamattomia sääntöjä luomillaan esineillä ja tilanteilla.

mariamastola.com

The Carrier

2012, teräs, 150 x 100 x 50

Maria Mastola: The Carrier
Maria Mastola: The Carrier

Mikä ero on luonnon biodiversiteetillä ja ihmisen muokkaamalla biodiversiteetillä? Onko ihminen osa luontoa vai luonnon kuluttaja?

“..hmm.. paperikassin valmistus kuluttaa yhtä paljon energiaa kuin muovipussin valmistus. Toisaalta paperikassi maatuu nopeammin, mutta voihan muovipussinkin polttaa ja polttamalla siitä saadaan lämpöenergiaa. Kangaskassin valmistus on lähtökohtaisesti kaikista epäeettisintä. Puuvillan tuotanto ei myöskään ole erityisen ympäristöystävällistä, mutta jos käytän kangaskassia viisikymmentä kertaa niin ympäristövaikutukset tietysti jakaantuvat..”

The Carrier
on suurennettu teräksinen paperikassi. Englanninkielinen sana carrier tarkoittaa ostoskassia, mutta myös kantajaa tai kannattelijaa.

Kuinka meidän kulutusvalintamme tänä päivänä vaikuttavat huomispäivän kysymyksiin?
Mitä me todella tarvitsemme? Kuinka monta? Mikä on tarpeeksi?
Kuka kantaa vastuun?