Sanna Karlsson-Sutisna

Sanna Karlsson-Sutisna
Sanna Karlsson-Sutisna

Sanna Karlsson-Sutisna on tanssi- ja kuvataiteilija, joka on opiskellut Berliinin taidekoulussa ja valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 1989. Sittemmin hän on jatkanut opintojaan mm. Balilla ja Kuubassa sekä ammattitanssiopintoja Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitoksella.

Hän on osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yksityisnäyttelyihin ja esityksiin Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa, ja hän on tehnyt useita julkisista teoksia, mm. veistosinstallaatio Helsingissä Rautatientorin metroasemalla sekä taidepuisto Elämän Kukka Helsingissä sekä Ranskassa Arques la Bataillessa.

Sanna Karlsson-Sutisna on työssään yli 25 vuoden ajan yhdistänyt kuvaa ja tanssia. Hän on tuonut taiteeseen rituaalin erityispiirteitä ja tuonut tanssin arkeen, kadulle ja luontoon. Karlsson-Sutisnan ekologiset, Helsingin puistoissa sijaitsevat puuveistokset ovat syntyneet tanssin, veiston sekä luonnon yhteistyönä. Karlsson-Sutisna pyrkii taiteellaan yhä syvempään luontoyhteyteen. Hänelle on tärkeää muodostaa juuria maahan ja esi-isiemme perinteeseen, josta hän saa voimaa ja inspiraatiota uusien teoksien kukinnoille.

http://www.karlsson-sutisna.com/

Sanna Karlsson-Sutisna
Sanna Karlsson-Sutisna veistää teosta OBJEKTI 4 -näyttelyyn Espoon keskuksessa

Peace at Last

Peace at Last on ekologisen puutukkiveistos, jonka Sanna-Karlsson Sutisna on veistänyt OBJEKTI 4 -näyttelyyn paikan päällä Espoon keskuksessa kesäkuussa 2018.

Veistoksen nimeämiseksi järjestettiin nimenantokilpailu, joka päättyi 30.6.2018. Nimiehdotuksia tuli yhteensä 20 kpl, ja nelihenkinen raati valitsi voittajaksi nimen Peace at Last, jota ehdotti Ioana Dunca. Raadin mukaan nimi sopii hyvin veistoksen teemaan. Se antaa katsojalle suunnan ja myös vapauden käyttää omaa mielikuvitustaan. Nimenantokilpailun voittaja palkitaan Sanna Karlsson-Sutisnan taidekirjalla.

Sanna Karlsson-Sutisna: Peace at Last
Sanna Karlsson-Sutisna: Peace at Last