Satu-Minna Suorajärvi

Satu-Minna Suorajärvi
Satu-Minna Suorajärvi

Olen vaikuttunut ihmisruumiin rakenteen hauraudesta, psyyken fragmentaarisuudesta ja elämän rajallisuudesta suhteessa ihmiskunnan aikaansaannoksiin.

Helsinkiläinen kuvanveistäjä Satu-Minna Suorajärvi (s. 1967) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2008. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Aiemmalta koulutukseltaan hän on lääkäri.

Suorajärvi on järjestänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä, osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla sekä tullut palkituksi julkisen taiteen kilpailuissa. Hänen teoksiaan on suomalaisissa museokokoelmissa, ja hän on toteuttanut julkisia veistoksia Naantaliin ja Tampereelle. Hän valmistelee tänä vuonna Kastehelmi-veistosta Porin keskussairaalaan.

Suorajärven viimeaikaiset teokset pohjautuvat 3D-teknologioiden hyödyntämiseen kuvataiteissa, ja hän on alan pioneereja suomalaisten veistäjien joukossa. 3D-grafiikkaan syventymisen myötä hän on kiinnostunut viivojen, verkkojen ja pintojen synnyttämistä muodoista. Erilaisilla verkoilla ja silmukoilla voidaan kuvata niin solunseinän rakennetta kuin painovoimakenttiä avaruudessa.

www.satu-minna.com

Äärettömän luuranko

2012, polyeteeni, 1500 x 2500 x 800 mm

Satu-Minna Suorajärvi: Äärettömän luuranko
Satu-Minna Suorajärvi: Äärettömän luuranko

Suorajärven veistos Äärettömän luuranko (The Ribs of Infinity) on vuodelta 2012. Kyseessä on kolmiulotteinen veistos äärettömän kirjainmerkistä. Teos muodostuu 200 metrin pituisesta polyeteeniputkesta, joka kiertäessään ympäri äärettömän muotoa sitoutuu omaan rakenteeseensa.