Tiina Raitanen

Tiina Raitanen
Tiina Raitanen

Tiina Raitanen (s. 1983) työskentelee kuvanveiston, löydettyjen objektien ja tilan kanssa. Raitanen on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2012.

Languisher (2018)

Tiina Raitanen: Languisher
Tiina Raitanen: Languisher

Metalliputken lävistämä muoto roikkuu kiinni betoniarkkitehtuurissa. Raitanen on yhdistellyt kaduilta löytämänsä esineet uudeksi muodoksi, jonka hän on valanut jesmoniteen. Kaupunkiympäristössä eletyn elämän palaset, kuten muoviesineet ja autonosat, ovat kivettyneet yhteen. Languisher kytkeytyy ympäröivään arkkitehtuuriin, mutta on samalla siitä ratkaisevasti eroava elementti. Miten havainnoimme ympäristömme yksityiskohtia?

Languisher sijaitsee Espoonkadulla Vaakunasillan alla, ja sen sijainti näkyy kartassa tämän sivun alalaidassa.

Loput (2018)

Tiina Raitanen: Loput
Tiina Raitanen: Loput

Neljä samanlaista betonireliefiä on sijoitettu eri kohteisiin Espoon keskuksen alueelle. Reliefin muodot ovat peräisin Tukholman kaduille päätyneistä ja rannoille huuhtoutuneista roskista. Raitanen on kerännyt löytyneet esineet ja sommitellut niistä reliefin, jonka hän on valanut lopulta betoniin. Sama kuvio ja muoto toistuu neljässä eri kohteessa. Mitä alkuperäiset esineet ovat olleet? Millaisia merkkejä jätämme ympäristöömme? Mitä ajastamme jää lopulta jälkeen?

Loput-teoksen neljän reliefin sijainti on merkitty tähän erilliseen karttaan:

Loput-teoksen reliefien sijainti
Loput-teoksen reliefien sijainti