Adel Abidin

Adel Abidin
Adel Abidin

Adel Abidin on syntynyt Bagdadissa (1973) ja asuu nykyisin Helsingissä sekä Ammanissa. Hän on suorittanut kandidaatin tutkinnon maalaustaiteessa Bagdadin taideakatemiassa (2000) ja maisterin tutkinnon Helsingissä Kuvataideakatemian tila-aika-osastolla (2005).

Hänen töitään on ollut esillä useissa kansainvälisissä näyttelyissä alkaen vuodesta 2007, jolloin hänen representaationsa Suomesta nähtiin Venetsian 52. biennaalin Pohjoismaiden paviljongissa. Abidinin teoksia kuuluu useisiin yksityisiin ja julkisiin kokoelmiin Suomessa ja ulkomailla.

Abidinille on myönnetty Kuvataiteen Suomi-palkinto 2015 ja Taiteen edistämiskeskuksen viisivuotinen työskentelyapuraha vuosiksi 2012–2017. Vuonna 2011 hän oli Ars Fennica -palkintoehdokkaana.

adelabidin.com

We Came to Kill Your Father

Adel Abidin: We Came to Kill Your Father
Adel Abidin: We Came to Kill Your Father

We Came to Kill Your Father
2018
Neonkirjainveistos
Koko: 17 x 400 cm

Neonkirjaimista koostuvan veistoksen taustalla on tositarina Suomesta sisällissodan ajalta. Nuori suomalaistyttö avasi kotinsa oven ryhmälle miehiä, jotka olivat koputtaneet oveen. Oven avautuessa miehet totesivat ykskantaan: ”Tulimme tappamaan isänne” (engl. ”We came to kill your father”). Tyttö tukahdutti kivuliaan muiston vuosikymmeniksi ennen kuin kertoi siitä kenellekään.

Kun historia toistaa itseään, yhä uusiin oviin koputetaan ja tätä samaa lausetta lausutaan.

Teos on esillä OBJEKTI 5.0 Popup-galleriassa, Entresse-kauppakeskuksen 2. kerroksessa (Siltakatu 11, Espoo). Popup-galleria on avoinna: Ma-Pe klo 11-16, La klo 11-15.