Alvar Gullichsen

Alvar Gullichsen
Alvar Gullichsen

Alvar Gullichsen (s. 1961) opiskeli Kuvataideakatemiassa 1984-88 ja debytoi Galleria Krista Mikkolassa Helsingissä 1989. 1990-luvulla Gullichsen tuli tunnetuksi sarjakuvien inspiroimista öljyvärimaalauksista, kuvitteellisesta Bonk Business Inc. -yrityksestä sekä lujitemuoviveistoksista – erityisesti Turussa sijaitsevasta suurikokoisesta julkisesta veistoksesta Posankka, joka on yksi hänen tunnetuimmista töistään. Vuosina 1999-2002 hän kuului helsinkiläiseen taiteilijakollektiiviin ROR – Revolutions on Request.

Vuonna 2002 Gullichsen matkusti taiteilijaresidenssiin suomalaiseen Villa Karo -kulttuurikeskukseen Beninissä, Länsi-Afrikkassa. Afrikan matka vaikutti syvästi hänen taiteelliseen työskentelytapaansa, joka asteittain kehittyi kohti abstraktia geometrista maalausta.

Kuvataiteilijana työskentelyn lisäksi Gullichsen toimii muusikkona ja promoottorina.

alvargullichsen.org

Throbster

Alvar Gullichsen: Throbster
Alvar Gullichsen: Throbster

Throbster
1998
Lujitemuovi, polyuretaani
190 x 180 x 110 cm, editio 1/5
Kipsi-originaali: Matti Varik
Valmistaja: Bjarne Ölander / Fibresin Oy

Throbster on osa lujitemuoviveistosten sarjaa, joka oli ensimmäistä kertaa esillä Wäinö Aaltosen museossa Turussa 1988. Veistokset ovat 3D-versioita Alvar Gullichsenin maalauksista, ja niitä on innoittanut käynti Lontoossa Warner Brothers -kaupassa, missä Gullichsen näki suurikokoisia muoviveistoksia Väiski Vemmelsäärestä, Repe Sorsasta ja muista hahmoista.

Throbster ilmentää Gullichsenin 1990-luvun tyyliä: leikkisää, groteskia sarjakuva-surrealismia, jossa on seksuaalisia vivahteita.