Denise Ziegler

Denise Ziegler
Denise Ziegler (kuva: Jukka Juhala)

Denise Ziegler on sveitsiläissyntyinen Helsingissä toimiva kuvataiteilija ja julkisen tilan tutkija.

Ziegler työskentelee veistoksen, maalauksen, installaation, videon ja piirustuksen parissa. Hänen teoksensa voivat olla myös kirjalliskuvallisia tuotoksia. Teoksissa on useimmiten jälkiä eleistä, ihmisen toiminnasta, jostakin joka on tapahtunut. Hän rakentaa uudelleen tilanteita, jotka viittaavat inhimilliseen toimintaan tai arkisiin asioihin, kuten huonekasveihin tai piha-aitoihin. Hän siirtää nämä asiat uuteen kontekstiin, mikä tuo ristiriitaisia, ironisia ja poeettisia, joskus myös koomisia tai tautologisia piirteitä teoksiin. Ziegler on toteuttanut useita teoksia julkiseen tilaan joissa hän pyrkii paikkakohtaiseen ja paikkasidonnaiseen työskentelyyn.

denise-ziegler.squarespace.com

Rinnakkain kävelijä

Denise Ziegler: Rinnakkain kävelijä
Denise Ziegler: Rinnakkain kävelijä

Rinnakkain kävelijä
2019

Teos on kapea, puinen siltamainen rakennelma, joka seuraa jokea myötäilevää hiekkatietä (Kirkkojärvenreitti).

Teos antaa mahdollisuuden kulkea jonkun matkaa hiekkatien vieressä tai rinnakkain tien reunalla kulkijan kanssa. Tien reunalla ja teoksen päällä kulkevat voivat kulkea vaikka käsi kädessä.

Teoksen taustalla on uusi valmisteilla oleva tieliikennelaki, joka velvoittaa jalankulkijaa käyttämään tien reunaa. Lakiehdotuksen mukaan tämä ei edelleenkään estäisi sitä, että esimerkiksi pariskunta voisi kävellä käsi kädessä pyörätiellä.

Denise Ziegler: Rinnakkain kävelijä
Denise Ziegler: Rinnakkain kävelijä