Kalevi Helvetti

Kalevi Helvetti
Kalevi Helvetti

Pertti Kurikan alias Kalevi Helvetin kauhistuttavat kuvat ovat suoraviivaista punkkia – maanpäällisen synneistä kertovaa ja tuonpuoleisen kauhuista varoittavaa keskiaikaista kuvastoa. Kalevi Helvetti muistuttaa meitä kuolevaisuudestamme Pertti Kurikan hymyillessä nurkan takana.

Katsoja ei voi olla varma siitä, onko rottien, paiseiden ja pääkallojen karnevaali huumoria vai kuva tekijän sisäisestä maailmasta. Tulkintoja on monia, niin kuin aina hyvässä taiteessa.

Muusikkona Pertti Kurikalle kelpaa kaikki punkista virsiin. Kalevi Helvetti on ankara, hänelle kelpaa vain kauhein.

Kurikka on aina ollut kiinnostunut piirtämisestä sekä kauhutematiikasta. Hänen alter egonsa Kalevi Helvetti sai alkunsa syksyllä 2011 c-kasettiäänitteen muodossa.

Kalevi Helvetti on muusikko, esiintyjä, runoilija, kirjoittaja ja kuvataiteilija. Lukuisten live-esiintymisien lisäksi Kalevi Helvetillä on ollut aiemmin yksityisnäyttely. Mäntän kuvataideviikoille Kalevi Helvetti valittiin vuonna 2016. Vuonna 2014 Kalevi Helvetin runoista ja piirustuksista julkaistiin kirja meksikolaisen kustantajan toimesta. Pertti Kurikka on Kettukin vuoden taiteilija 2019.

kalevihelvetti.fi
pertinvalinta.fi

Kalevi Helvetin piirroksia OBJEKTI 5.0 Popup-galleriassa
Kalevi Helvetin piirroksia OBJEKTI 5.0 Popup-galleriassa