Ohjelma

Ilmainen taidekurssi 7-11-vuotiaille

Tee oma veistos taidenäyttelyyn!

Aika: 31.7.-2.8.2018
Paikka: Entressen kirjaston Jukeboksi-tilassa, Siltakatu 11, Espoo

Veistospuisto-taidekurssilla tutustutaan leikillisesti OBJEKTI-näyttelyyn Espoon keskuksessa ja tehdään oma pieni veistos, joka sijoitetaan ulkoilmaan. Kaikkien kurssilaisten teoksista syntyy yhdessä pieni veistospuisto, jonka juhlavia avajaisia vietetään lopuksi yhdessä. Kurssin painotus on yhdessä tekemisessä ja leikillisyydessä!

Kurssi on kolmipäivänen: Ti 31.7. – To 2.8.2018
Osallistu joko aamu- tai iltapäiväryhmään:
Ryhmä 1: klo 10:00-11:30
Ryhmä 2: klo 12:00-13:30

Kurssille osallistutaan siis kolmena peräkkäisenä päivänä!
Opetuskielet ovat suomi ja englanti.
Kurssi on maksuton!
Ohjaajat: Verna Kuntsi ja Satu Sipilä

Kurssin järjestää Espoo Kunsthalle osana OBJEKTI 4 -näyttelyä.
KulttuuriEspoo tukee tapahtumaa.

Ilmoittaudu 27.7. mennessä sähköpostilla:
seikkailutaide@gmail.com

 


Mechanics Of Conformity (MOC) – keskusteluilta

Keskustelu-muotoinen tapahtuma

Aika: 15.6. ja 17.8.2018 klo 17:30-20:30
Paikka: Trapesa, Kirkkojärventie 1, 02770 Espoo (Espoon juna-asemalla, Asemasilta, 2.krs)

Mechanics Of Conformity (MOC) on Catalysti-taiteilijoiden ja OBJEKTI-näyttelyn yhteisprojekti. Tässä yhteisprojektissa neljä naista tutkii identiteetin, sukulaisuuden, havaitsemisen, vapautumisen ja toiseuden käsitteitä hiusten kautta.

MOC-kollektiivin muodostavat Catalysti-taiteilijat Rosamaría Bolom, Edwina Goldstone, Sepideh Rahaa ja Arlene Tucker. MOC-kollektiivi on työskennellyt hius-teeman ympärillä vuoden 2017 alkupuolelta lähtien.

Jos kysyt naiselta hänen hiuksistaan, hän saattaa kertoa sinulle elämäntarinansa. Jos kysyt useammalta naiselta heidän hiuksistaan, saatat kuulla koko maailmanhistorian.

Miten he katsovat meitä?
Miten me katsomme itseämme?
Miten muut katsovat toisiaan?

Tervetuloa!

 


Roi Vaaran performanssi Pohjakosketus Espoon keskuksessa 25.8.

Roi Vaara: Pohjakosketus
Tonavan ylittävällä, Unkarin ja Slovakian yhdistävällä sillalla sekä Stúrovon kävelyalueella Roi Vaaran Pohjakosketus-performanssi kesti kaikkiaan n. 1,5 tuntia, ja kitara tuli loppuun soitetuksi. (Kuva: Evamaria Schaller)

Roi Vaaran performanssi Pohjakosketus (Grounding) on sävellys sähkökitaralle. Performanssi nähdään Espoon keskuksessa Espoo-päivänä lauantaina 25.8.2018.

Roi Vaara (s. 1953, Moss, Norja) on kansainvälisesti tunnettu, performanssitaiteen pioneeri Suomessa. Hän yhdistää taiteessaan eri ilmaisulajeja livenä tapahtuviksi, paikka- ja tilannesidonnaisiksi teoksiksi. Vaaralle elämä ja taide liittyvät yhteen muodoiksi, jotka pyrkivät hajoittamaan esineellistynyttä tietoisuutta materiaalittomilla arvoilla.

Roi Vaara on tehnyt performansseja vuodesta 1979 lähtien, ja hän on esiintynyt useimmiten ainutkertaisilla teoksilla yli 500 kertaa lähes 50 maassa. Vuonna 1988 Vaara liittyi esiintyvään Black Market International -yhteisöön, jonka pitkäkestoisten performanssien toimintamalli perustuu ideoiden avoimeen ja vapaaseen vaihtoon.

Vaara on palkittu taiteen valtionpalkinnolla v. 2000 ja Ars Fennicalla 2005. Vaaralle myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 2010 ja valtion taiteilijaeläke vuonna 2016.

 


Menneet tapahtumat

Tervetuloa avajaisiin!

to 14.6.2018 klo 14-16
Lagstadin kotiseututalo (Lagstad hembygdsgård), Vanha Lagstadintie 4, 02770 Espoo

NÄYTTELYN AVAUS
Espoon kaupungin kulttuurijohtaja Susanna Tommila avaa näyttelyn klo 14

TAITEILIJAT
Heini Aho // Art & Process // Bartaku // Ramina Habibollah // Parsa Kamehkhosh // Sanna Karlsson-Sutisna // Petri Kuljuntausta // Maria Mastola // Mechanics of Conformity // Tuula Närhinen // Tiina Raitanen // Satu-Minna Suorajärvi

KURAATTORI
Andy Best, Espoo Kunsthalle

 


Monitaiteinen kurssi 9-13-vuotiaille

Art Workshop for Children

Aika: Ma-ke 11.-13.6.2018 klo 10-14
Paikka: Monikulttuurinen kohtaamispaikka Trapesa, Kirkkojärventie 1, 02770 Espoo (Espoon juna-asemalla, Asemasilta, 2.krs)
Ohjaajat: kuvataiteilijat Arlene Tucker & Edwina Goldstone
Opetuskielet: suomi ja englanti
Ryhmäkoko: 5-10 henkilöä

Kurssi on maksuton. Omat eväät mukaan!

Meillä on hiukset. Hius on luonnollista. Hiuksia on joka paikassa. Kolmipäiväisellä kurssilla tutkimme erilaisia tapoja tehdä hiuksista taidetta. Kurssilla kokeillaan eri taidemuotoja ja tehdään taideteoksia. Esimerkiksi kaksiulotteisia teoksia, stop motion -animaatioita, veistoksia tai käsitöitä. Kurssi sopii nuorille taiteilijoille, jotka ovat innokkaita kokeilemaan erilaisia taiteellisia välineitä ja itseilmaisun keinoja. Tervetuloa!

Ilmoittautuminen kurssille on päättynyt.