Ylva Holländer & Nelli Nio

Ylva Holländer asuu ja työnskentele Porvoossa. Taiteessaan hän käsittelee olemassaolon kysymyksiä leikkisällä tavalla ja kokeilee ennakkoluulottomasti eri materiaaleja teoksissaan. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä, tuorein oli Galleria Forum Boxissa keväällä 2019. Galleria Katu Porvoon vanhassa kaupungissa on yksi lukuisista projekteista. Kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen kanssa hän on tehnyt julkisia teoksia. Holländer tekee myös lyhytelokuvia elokuvalavastaja Marjaana Rantaman kanssa, yhdessä ne muodostavat taiteilijaryhmän SIKT. Holländer on opiskellut Taideakatemian koulussa vuosina 1974-1979.

ylvahollander.com
instagram: sikt.art ja ylvahollander

Nelli Nio on Porvoolainen kuvataiteilija. Hänen pääasiallinen tekniikka on vesivärit, mutta hän työskentelee myös installaatioiden ja kierrätysmateriaalista työstettyjen veistosten parissa. Nio käsittelee maalauksissaan suhdettaan luontoon. Nio valmistui Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta 1998, jonka lisäksi hän on suorittanut taiteen perusopettajan pedagogiset erikoisopinnot Lahden Muotoiluinstituutissa. Nion töitä voi kesällä nähdä myös Strömforsin ruukissa 6.8.-8.9.2019.

nellinio.com
taiko.fi/artists/nelli-nio
instagram: nelli nio

Hullu puutarha

Ylva Holländer & Nelli Nio: Hullu puutarha
Ylva Holländer & Nelli Nio: Hullu puutarha

Hullu puutarha (Jardin fou) on Ylva Holländerin ja Nelli Nion neljäs yhteinen ulkoilmateos, ja se on rakennettu OBJEKTI 5 -näyttelyyn.

Teosten materiaalit ovat aina koostuneet rikkinäisistä muoviesineistä, kirpputoreilta saaduista ja ostetuista leluista, käyttöesineistä ja tekokukista. Näistä hylätyistä ja turhaksi nähdyksi tavaroista taiteilijat loihtivat värikkäitä ja iloisia teoksia. Riemukkaiden värien ja muotojen takaa katsoja voi kuitenkin nähdä tavaroiden surullisen kertakäyttöisyyden.